Izrada projekta pruge Stara Pazova - Novi Sad

Saobraćajni institut CIP će u toku ove godine raditi na izradi glavnog projekta za prugu od Stare Pazove do Novog Sada i idejni projekat za deonicu od Novog Sada do mađarske granice. Pored projektovanja te pruge, koja predstavlja najznačajniju vezu Srbije sa zemljama Evropske unije, CIP će raditi i projektnu dokumentaciju za završetak radova na Beogradskom železničkom čvoru. Reč je o projektnoj dokumentaciji za stanice "Beograd centar", tehničkih putničkih stanica i robne stanice, logističkog centra u Makišu, teretne obilazne pruge i drugih projekata koji će se finansirati ruskim kreditom. Očekuje se takođe i izrada projekta modernizacije pruge od Niša do Dimitrovgrada, što će biti finansirano češkim kreditom...

Izrada projekta pruge Stara Pazova - Novi SadSaobraćajni institut CIP će u toku ove godine raditi na izradi glavnog projekta za prugu od Stare Pazove do Novog Sada i idejni projekat za deonicu od Novog Sada do mađarske granice, najavio je generalni direktor Milutin Ignjatović.

Pored projektovanja te pruge, koja predstavlja najznačajniju vezu Srbije sa zemljama Evropske unije, CIP će raditi i projektnu dokumentaciju za završetak radova na Beogradskom železničkom čvoru, objavljeno je u najnovijem broju informativnog lista Železnica Srbije "Pruga".

Reč je o projektnoj dokumentaciji za stanice "Beograd centar", tehničkih putničkih stanica i robne stanice, logističkog centra u Makišu, teretne obilazne pruge i drugih projekata koji će se finansirati ruskim kreditom.

Očekuje se takođe i izrada projekta modernizacije pruge od Niša do Dimitrovgrada, što će biti finansirano češkim kreditom.

Ignjatović je istakao da je prošla godina bila značajna jer je CIP dobio zadatak da počne projektovanje rekonstrukcije i modernizacije pruga na Koridoru 10, prema evropskim standardima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik